2010. május 5., szerda

Ricottas paradicsomos casarecce friss rucolaval es lonzaval


Mit is készithettem volna ebbol a finom Fabbri tésztabol?
Természetesen az egyik nagy kedvencemet: ricottas, paradicsomos rucolas casareccet lonzaval.



Hozzavalok:

300 g casarecce tészta
egy kis furt koktelparadicsom (kb. 6-7 szem)
100 g lonza (lombo)
/toszkan, levegon erlelt hatszinsonka/
150 g ricotta
2 ek. extraszuz olivaolaj
so frissen orolt feketebors
2 gerezd fokhagyma
egy marek megmosott, megszaritott, osszetepkedett friss rucola

Eloszor is felteszek egy nagy labosba boven vizet forrni a tésztanak, majd mikor a viz forrni kezd, beleszorok egy fel marek tengeri sot es hozzaadom a tesztat.
Kozben a kespengevel szetlapitott fokhagymagerezdeket eppen csak halvany barnara piritom az olivaolajon egy széles serpenyoben. Mikor a fokhagyma elkezd szinesedni, hozzateszem az aprora vagott lonzat es a negyedebe vagott koktelparadicsomokat, kicsit megsozom (ovatosan, mert a lonza onmagaban is egy kicsit sos!), es addig hagyom foni, amig a paradicsom kicsit megpuhul, de meg egyben maradnak a gerezdek. Ekkor hozzaadom a leszurt tesztat es a ricottat. Az egeszet osszekeverem, megszorom egy keves frissen orolt borssal.
Ovatosan addig keverem, amig a ricotta finom kremkent beboritja a tésztat.
Ha a szosz tul szaraz lenne, egy keves tesztafozo vizet teszek hozza, majd leveszem a serpenyot a tuzrol.
Talalaskor raszorom a rucolat es meghintem reszelt pecorinoval (toszkan szarazra erlelt juhsajt).

Buon appetito!


Ezt a receptet akar alapnak is lehet venni egyéb variansokhoz. Peldaul ricotta helyett akar mas natur, kenheto friss sajttal is lehet kesziteni (stracchino, Philadelpia krémsajt, stb).

De jol mutat ezen a tesztan egy fel marek piritott fenyomag is, vagy komondottan sokat dob az izen, ha a fokhagyma mellett egy-ket aprora vagott ujhagymat is teszunk az alapba.

1 megjegyzés:

Cindike írta...

Hmmm, nyamm, ki is próbálom :)