2011. május 19., csütörtök

Egy kis friss, gyors merenda

Egy kis gyors uzsonna. Csak úgy...

Ma sajtokat "kellett" válogatnom (én szegény, de rossz dolgom van!) egy igencsak igényes vásárlónak, úgyhogy a szokásos kapcsolataim mellé, meglátogattam egy új beszerzési forrást is, hogy még több választási lehetőséget tudjak neki ajánlani. Eredetileg pecorino-ért (juhsajt) mentem oda, de mikor megláttam és főleg mikor megkóstoltam a kecskesajtot, teljesen odalettem!

Természetesen beletettem az ajánlatomba, és ha már ilyen szerencsésen rátaláltam erre a forrásra, itthonra is hoztam egy keveset ebből a különleges kincsből.
Alig vártam, hogy hazahozzam a kislányomat az oviból, és uzsonnára jól befalatoztuk az egészet egy kis friss retekkel, és bazsalikomos paradicsomsalátával (saját termesztésű bazsalikomból).
Csak úgy, kenyér és minden más nélkül.
Hmm! Isteni volt! Boztos vagyok benne, hogy a megrendelom is meg lesz elégedve!

5 megjegyzés:

Dóri írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Dóri írta...

Szia!

A kecskesajt a legfinomabb barnakenyérre (pl. egy isteni diós kenyérre) rápirítva... Ahogy a franciák is eszik! Próbáld ki úgy is :) Csak leállni nehéz vele!
Dóra

Toscana Gusto írta...

Köszönöm az ötletet! Legközelebb megkóstoljuk diós ciabattával. Csak akkor az már inkább vacsi lesz.. :-)
Bár, ha jobban belegondolok, még reggelinek sem lenne rossz! Egyszer egy kis faluban voltunk vendégek a Balatonfelvidéken, és a háziak saját készítésű kecskesajttal, friss fokhagymával, házi kenyérrel és jó kis házipálinkával ébresztettek minket. Elsőre kicsit furcsa volt még a gondolat is, de végül életem egyik legjobb reggelije volt.

luce írta...

Szia!
Furcsa kérdésem van : a ciabattát c-vel vagy cs-vel ejtik?
A kecskesajt az egyik legfinomabb étel! És a dióskenyér nagyon finom lehet hozzá... kipróbálom.
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra!
Üdv luce

Toscana Gusto írta...

Szia Luce!
A ciabattát cs-vel kell ejteni (csábáttá), bár vannak olyan részei Toszkánának, ahol kicsit s-es a kiejtése, de ez nem a legszebb tájszólás...
Én is örülök, hogy rátaláltál erre az oldalra :-)